Diabetes 2 en overgewicht

Bewegen helpt bij overgewicht en Diabetes Type 2, maar het kan ook lastig zijn. Goede begeleiding is daarom belangrijk. Bij de gemiddelde sportschool zal u het begeleid worden bij  ‘vetverbrandingstraining’. Dit is inspanning op een zeer laag niveau waarbij het lichaam voornamelijk vetten als brandstof gebruikt.

Dit is onzinnig en het zal je niet helpen gewicht te verliezen. Om gewicht te verliezen moeten er meer calorieën worden verbruikt dan worden ingenomen. Bij inspanningen op een laag niveau verbruik je weliswaar 100% vetten, maar de hoeveelheid calorieën die je verbruikt is zeer laag. Bij een slechte conditie en overgewicht zul je na een uur vetverbrandingstraining ongeveer een klein handje pinda’s hebben verbruikt.

Mensen met overgewicht en in een slechte conditie zijn niet in staat om vet te gebruiken voor inspanning. Om dit weer te activeren moeten de trainingen impact hebben en zullen voldoende spieren geactiveerd moeten worden. Als dit over een langere periode regelmatig gedaan op het juiste inspanningsniveau zal het lichaam weer vetten leren gebruiken voor inspanning.

Wil je aan de slag?

Vul het onderstaande formulier in en wij brengen je in contact met een behandelaar in jouw regio.

Nederhorst den Berg