Over Energy Control Methode Netwerk

Het Energy Control Methode Netwerk (ECMnetwerk) is in 2002 opgericht door Stans van der Poel en komt voor uit 30 jaar ervaring binnen en buiten de gezondheidszorg. De Energy Control Methode richt zich op het verbeteren van de conditie van iedereen die daar baat bij zou kunnen hebben.

Het netwerk is opgericht met het doel kennisoverdracht en leren van vaardigheden om inspanningstesten af te nemen en te beoordelen, trainingsprogramma’s te maken en gezondheidsproblematiek te herkennen. Netwerkleden worden ondersteund met opleidingen, apparatuur en kennis.

Bewegen en sporten krijgt steeds meer erkenning als medicijn voor lifestyle ziekten zoals Diabeter type-2, hart en vaatziekten, Chronische vermoeidheid, Burn-out, ME en Fibromyalgie.

De rol van bewegen en sporten wordt steeds belangrijker in de preventie van de bovengenomende ziekten. Bij overgewicht en verhoogde bloeddruk gaat al snel bellen rinkelen. Ook is bewegen en sporten tijdens behandeling zoals een chemo-kuur in de laatste jaren erg actueel.

Hoe groter het probleem, hoe belangrijker het meten van de uitgangssituatie wordt. Hiermee voorkom je onderschatting maar ook zeker overschatting van het probleem.

Naast aandacht voor bewegen is er in de opleidingen veel aandacht voor ademhaling/ademtherapie, voeding en natuurlijk komt de rol van de geest aan het bod.

Word netwerklid

Neem contact op om meer informatie te ontvangen over de voordelen van het netwerklidmaatschap, de bijbehorende opleidingen, Energy Control methode en apparatuur.

Ik zoek een coach

Neem contact op als je een coach zoekt om een betere conditie te krijgen of een sportprestatie te leveren.

Stans van der Poel

Stans van der Poel

RQ Sports & Health Concepts

Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt.

Als longfunctielaborante herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling.

Na de apparatuur met succes in ziekenhuis Gooi Noord te hebben ingezetsloeg ze haar vleugels uit. Haar kennis en de apparatuur verdienden een groter publiek dan één ziekenhuis. Daarom begon zijn haar Energy Control Methode te onderwijzen.